Bicycle shop that have a website

Here is my collection of online bicycle shop list around East/West Coast of Malaysia. They’re  offering good deal. They have real shop too.

Here we go not in particular order.

Selangor / Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur Region.

Well later, I’ll be continue to update this list.

Happy bike shopping. And remember to cycle anytime you like.

Critical Mass (Translated)

There is a bike that cost above RM10K. There is a car out there with price tag of RM100K parking aside and take out their bikes that  god knows how much its cost and go cycle. Ride a motorbike ? There is a people that pay cash their superbike also come to celebrate critical mass. It is not about the ugly bike or not having so much money to begin with. Bicycle riding to wear helmets? If the speed just as strolling and no other type of motorized vehicle joint the party then what is the purpose of wearing the helmet? There is so many case that people who ride motorbike don’t wear their helmet. You just keep looking for the wrong doing of cyclist only. What about their rights? Even so, there is many car user don’t park their car according to law and they also don’t wear their seat belt.

Critical Mass

Ada harga basikal kat situ dalam RM10K. Ada yang naik kereta harga RM100K parking tepi keluarkan basikal. Naik moto? Ada yang ada superbike bayar cash pun datang critical mass ni. Bukan pasal basikal buruk. Naik basikal pakai helmet? Kalau kelajuan pun santai je nak buat ape? Ade yang naik moto tak pakai helmet lagi la. Asyik nak cari salah orang lain je. Yang pakai kereta pun suka letak merata la … tak pakai tali pinggang keledar.

Reply to my friend.

Tu la… kan dah kena. Len kali buat lagi. Jumpa semua orang yang ko sakiti minta maaf dengan diorang. Diorang tak maafkan takpe. Kiranya ko dah buat. Lepas tu berusaha bersihkan jiwa raga ko terhadap Allah. Kalau kita baik dengan Allah. Senang aje Allah nak selesaikan masalah ko. Aku pun ada masalah yang sama. Sampai sekarang tak selesai sebab tak sungguh-sungguh. Lagi nak minta extra. Hai susahle.
Jangan nak bandingkan kenapa orang lain dapat apa dia nak senang aje walaupun tak payah minta dengan Allah. Ingat, rahmat Allah meliputi seluruh alam!
Nak kata bab putus asa. Ko ngan aku pun selalu putus asa. Tapi bersyukur la yang kita tak terus jadi gila. Allah masih sayangkan kita. Dia nak kita ni berubah. Jangan nak banding dengan orang lain dapat apa yang dia nak. Kita tak tahu bahawa ada ujian lain yang lagi besar kepada diorang. Itupun kalau diorang beringat. Tau-tau tak sempat taubat, tak dapat hidayah Allah. Nak macam tu ke???
Bro aku faham perasaan ko. Sebab masalah ko ngan aku hampir sama. Nak mencari perempuan yang terbaik untuk dijadikan pasangan. Cari tetap cari. Tawakkal kepada Allah. Yakin dengan kuasa Allah.

Satu pesanan. Ada hadis sahih mengenai perkara ini. Rasullullah S.A.W. pernah berpesan bersabarlah dengan melakukan Solat.
Peringatan untuk aku jua. Nanti sambung.